Kranar, dispenseringskranar och ölkranar för cateringbranschen
När ölkranen är stängd är den helt tät för att förhindra att ölet och den koldioxid(CO2) som är upplöst i det läcker ut. Ölkranen är ansluten till automaten, som kan ha flera kranar så att olika ölsorter kan serveras.
Vad är skillnaden mellan en kolvtapp och en kompensatortapp?
Förutom kolvkranar erbjuder vi även kompensatorkranar. Insidan av en ölkran med kompensator består av ett munstyckssystem som gör att drycker kan serveras utan skum. De har ofta en "skumknapp" för att förforma skummet. Ett högre tryck används för detta ändamål. Förutom öl används kompensatorkranar också för läskedrycker som cola eller lemonad. Den traditionella kolvkranen kan öppnas och stängas med ett snabbt kvarts varv. Dispenseringskranar kan tillverkas av olika material: Rostfritt stål, mässing eller plast. Vissa modeller är även guldpläterade för att ge en visuell accent. När allt kommer omkring är serveringssystemet bara komplett med rätt kran. Vi har också specialmodeller för servering av vin, varma drycker och ölkranar.
En annan specialitet är Guinnes-kranen för stoutöl som Guinness, eftersom dessa ölsorter kräver kväve för att skapa sitt särskilt krämiga skum.
Hur rengörs kranen på rätt sätt?
Nytappad öl kräver perfekt hygien. Kranen i synnerhet kräver särskild omsorg. Den ska alltid demonteras helt och hållet för rengöring. Vid rengöring av tappningssystemet hjälper en tappnyckel till att lossa överfallsmuttern. Med våra kranar av bryggerikvalitet, rätt rengöringsmedel för ölrör och rätt tillbehör kan du alltid vara säker på att få perfekt tappad öl.