- Dispenseringssystem
- Kylning
- Rengöring
- Bartillbehör
- Reparation | Underhåll Ölkylning
- Erbjudanden
- Blogg
Keg-anslutningen: Så hittar du rätt tapphuvud
Fatet introducerades i Storbritannien redan 1964 och är nu standard för fatöl inom restaurangbranschen i många länder. Under tiden blir fatet också allt vanligare inom den privata sektorn i kombination med högkvalitativa tappningssystem. Vanliga storlekar på kegs är 30 och 50 liter.
- Du kan ladda ner listan över alla bryggerier i pdf-format här: Lista över bryggeriernas kegfat
Hur fungerar en keg-tunna?
En keg är en cylindrisk tunna av rostfritt stål med en ventil i mitten av toppen, det så kallade keghuvudet. Till detta kopplas ett lämpligt tapphuvud som tillför koldioxid som drivgas och matar innehållet i fatet till tappsystemet via ölröret. Drivgasen skapar ett övertryck i fatet så att innehållet pressas ut genom ett rör inuti fatet när kranen öppnas.
Keg-anslutning: Vilka system finns det?
Det är inte lätt att hålla reda på de olika anslutningssystemen. Det platta tapphuvudet är förmodligen det vanligaste tapphuvudet för kegs i Tyskland. Kombi-fathuvudet är mycket likt det platta fathuvudet, men är ett fristående system. Båda tapphuvudena skjuts in på sidan av ventilen på fatet. Korgtappningshuvudet är anslutet med en roterande rörelse. Köpi-tapphuvudet är egentligen ett tapphuvud och passar endast ölfat från König Pilsener-bryggeriet.
På begäran kan vi även leverera tapphuvuden för utländska bryggerier, t.ex. det populära Guinness-tapphuvudet. Vi lagerför Micro Matic, Toff och Hiwi tapphuvuden. Du hittar också ölstopp i rostfritt stål och väggfästen för kegs i detta avsnitt.
Här hittar du en alfabetisk översikt över bryggerierna med det keg-dispenseringshuvud som används i varje enskilt fall: Bryggeri KEG-lista